Szendrei Ádám - SzuperÉn

Szendrei Ádám

SzuperÉn

Magánkiadás (2021)
Füles, puhatáblás, ragasztott önfejlesztő könyv fekete-fehér ábrákkal.

RÉSZLETEK A GAZDAGODJ BOLDOGANBÓL

A hős útja koncepciója

Azért szeretem a Hős Útja koncepciót, mert könnyű megérteni és megjegyezni is. Igazából szinte minden szuperhős film ugyanerre az elvre épül. Ha láttál már ilyen filmet – például a Pókembert vagy a Mátrixot –, akkor könnyű dolgod lesz. Ha nem, akkor esetleg nézd meg az egyiket ma este, ilyen szemmel! (De persze e nélkül is érhető lesz számodra a könyv.)
     A hős kezdetben mit sem sejt az erejéről, de szépen lassan rájön, van egy szuperképessége. Eleinte ügyetlenül használja, majd megtanulja kordában tartani, irányítani, és ezáltal kibontakozik. Azonban ekkor még nem hős, csupán van egy képessége. Csak ezután néz szembe az ádáz ellenségével, akivel a végső csatában ugyan majdnem elbukik, ám az ütközet során kap egy még nagyobb erőt, mely segítségével legyőzi a gonoszt és megmenti a világot. A hős ekkor válik hőssé azáltal, hogy képességét mások megmentésére, egy jó ügy szolgálatába állítja, kockáztatva saját nyugalmát és biztonságát.
     A te életedben is ez fog történni. Előbb bemutatom, miért nem vagy most még a képességed birtokában, mi az, ami fogságban tart. Aztán felfedjük a szuperképességedet, megtanulod azt használni, megtalálod a küldetésed, kiteljesedsz, és közben jobbá teszed a világot. Jól hangzik? 

Így hajlítsd meg a valóságot

Azonban a legtöbb szabály, ami szerint az életünket éljük, nem tudományos kutatásokon alapszik, tehát nem egységesen igaz. Senki nem bizonyította még be, hogy jobb késsel-villával enni, mint pálcikával, vagy azt, hogy ne lehetne kitörni egy nehéz gyerekkort követően. Ugyanígy nem lehet bizonyítani a politikai nézeteket vagy azt, hogy egyik zene jobb lenne, mint a másik. Attól függ, kinek.
     Az, hogy „lehetséges a nulláról felépíteni egy gazdag életet”, éppúgy lehet igaz, mint ennek ellenkezője. A kérdés, hogy te mit fogadsz el igaznak a saját valóságodban. A megfelelő szabályrendszerrel rendkívüli erőre tehetsz szert. A megfelelő szabályrendszerrel a pénzért nem kell küzdened. A megfelelő szabályrendszerrel bőséget alakíthatsz ki anélkül, hogy küszködni kellene érte. Ha most ezt nehéz elfogadnod, az csak egy intő jel arra, hogy nagyon figyelj, mert számodra óriási változást hozhatnak a következő gondolatok.
     Ha valaki azt gondolja magáról, hogy ő sosem fog tudni megtanulni angolul, akkor hiába veszel neki egy angol munkafüzetet. Hiába íratod be iskolába, hiába járatod tanfolyamokra. Hiába jutalmazod és hiába bünteted. Ha nem hiszi, hogy képes rá, akkor nem lesz motivációja arra, hogy cselekedjen. Az ő világában, az ő felfogása szerint nincs értelme. Lehet, hogy ráveszi magát és bambán olvasgatja a szavakat, amiket másnapra természetesen el is felejt.
     Ez a cselekedet és az eredmény, amely visszaigazolja a gondolatokat. Így válik valósággá az, hogy nem fog megtanulni angolul. Ellentétben azzal, aki lelkesen tanul, fordít, minden szóhoz egy mozdulatot társít, gyakran beszélget másokkal, ő gyorsan fog haladni. A valóság visszaigazolja a gondolkodásmódját, mely megerősíti a hitét.

A változás egy döntéssel kezdődik

A változás az én életemben egy konkrét döntéssel kezdődött, amelynek hatására egyre gyorsuló ütemben haladtam a SzuperÉn állapot felé. A drog, az alkohol és a játékfüggőség fogságából 9 év alatt eljutottam a pénzügyi szabadságig, és ami még fontosabb, a lelki békémig. Ezt a döntést akkor hoztam meg, amikor segítettem bátyámnak felköltözni Budapestre, és úgy igazán megértettem, mit jelent felnőtté válni. Hirtelen ráeszméltem, hogy az út, amin haladok, nem oda visz, ahol pár év múlva lenni szeretnék, és elhatároztam, hogy változtatni fogok.
     Ez persze nem ment egyik napról a másikra. Ekkor még azt gondoltam, hogy a motivációs könyvek azoknak valók, akik önbizalomhiánnyal küzdenek. Sőt, igazából minden önfejlesztő könyvet betudtam a motivációs könyv kategóriába, és azt gondoltam, sokkal jobban járok, ha szakkönyveket olvasok, mintha az önbizalmamat tuningolom. Most már inkább úgy látom ezt, hogy anno nem mertem nyitni az önfejlesztés felé, mert féltem, mit hozhat ki belőlem. Féltem, hogy rájövök, elkényelmesedtem. És persze pontosan ez történt, amikor először a kezembe került egy ilyen könyv.
     2015 körül beadtam a derekam egy Brian Tracy könyvnek, és elkezdtem olvasni. Talán az első pár tíz oldalt, ha elolvastam. Volt benne egy gondolat, miszerint annyit keresel, amennyit te gondolsz, hogy megér a munkád. Nyilván azért vannak tól-ig határok, de akkor ez a gondolat elgondolkodtatott, és rájöttem, hogy valóban kereshetnék akár kétszer annyit is, mint amennyit éppen akkor. Becsuktam a könyvet, és elkezdtem azon gondolkodni, hogy miként kérjek fizetésemelést.
     Érdekes módon soha többé nem nyitottam ki azt a könyvet, de a fizetésemelést megkaptam, ami több mint havi 100 000 forintot jelentett nekem. Egyetlen könyv első pár oldala, amitől annyira féltem, hirtelen egy év alatt 1,2 millió forintot jelentett, plusz egy nagyon hasznos gondolatot, amit sosem felejtek el. 

KELLEGYKONYV.HU BEMUTATJA - HANGOSKÖNYV FORMÁBAN IS ELÉRHETŐ KÖNYVEK

© 2020 Kellegykonyv.hu - Minden jog fenntartva.